Smörgåstårta med hönökaka!
För 8 personer.
Ingredienser
6 skivor hönökaka
1 pkt leverpastej (bredbar)
1 pkt philadelfiaost
1 kruksallad
Ost
Rökt skinka
1-3 msk bostongurka
2 msk vispad grädde
Tomater
Gurka
MajonnäsGör så här:
Blanda leverpastej, bostongurka & grädde.
Smöra de två första halvorna och bre på pastejblandningen. Blanda philadelfiaosten med hackad skinka och bre på nästa lager.
Översta lagret toppa med majonäs och lägg ett fint lager med kruksallad.
Rulla sedan skinka varvat med ostskivor.
Garnera med gurka och tomat!
Supersmarrig tårta!
Snabba smörgåstårtan
För 10-14 personer.
Ingredienser
6 halvor Hönökakor
5 dl vispgrädde
400 g majonnäs
4 gula lökar
4 burkar tonfisk
1 stor burk bostongurka
Garnering:
Kokta ägg
Tomater
Gurka
Räkor
DillGör så här:
Låt tonfisken rinna av och smula sen ner den i en skål. Finhacka löken och häll ner i samma skål.
Vispa grädden och blanda med majonnäsen. Rör ihop det med lökblandningen.
Ta två halvor bröd och lägg ihop till en rund kaka.
Bred på smet, lägg två nya halvor hönökaka ovanpå och upprepa med smet och bröd. Även på toppen och runt på sidorna breder du smet. Och över det breder du på bostongurka.
Garnera och ställ i kylen för att få mogna och dra lite...
Lycka till!
(detta är en lånad bild)
Susanne
15 november 2009 19:14
Mej oj,,,har jag missat att gratta...HÄR KOMMER ETT MEGAGRATTIS I EFTERSKOTT!!! Duktig jänta som gjort smörgåstårtor....den översta ska jag göra. Passar mig som inte äter nåt från havet :).
Tack för receptet.
Kramar
Susanne
http://www.ciaosusanne.blogg.se
Hönsmammann
15 november 2009 20:15
Åh, tack för receptet!
Jag ääälskar smörgåstårta men tyvärr så öser jag på alldeles för mycket av allt gott så det liknar mer en aladåb än smörgåstårta innan det är klart. :)
http://www.annorlunda-a.blogspot.com