Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Fördelar och nackdelar med en flagga = )

Av Lena - 29 oktober 2010 18:17


Läs om Hannah´s funderingar runt en viss flagga!


  

Vad ska man säga!

Klurigt värre = )


Nu har jag i alla fall mumsat i mig fredagens specialare:

Tacos och vin!

Ovanligt?

Nej, inte hos Söderblom´s på Nygård´s =)))))

  


Söker nu recept med parmesanost!

Så till alla er parmesanälskare, hit med ett smarrigt recept = )


 


Kram Lena 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sussie

29 oktober 2010 18:35

Italienska kalvfärsbullar med citron och parmesan
Relaterat40-50 st, 30 minuter
Inspirationen till köttbullarna hämtar vi från Syditalien.

1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
500 g kalvfärs
2 ägg
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk torkad oregano
1/2-1 tsk chiliflakes
salt
nymalen svartpeppar
1 citron
1 1/2 dl färskriven parmesan
smör och olivolja till stekning

Låt ströbrödet svälla i grädden en stund. Blanda i kalvfärs, ägg, vitlök, oregano, chiliflakes, salt och rikligt med svartpeppar. Tvätta citronen noga och riv ner skalet tillsammans med parmesan.
Fukta händerna och rulla ganska små köttbullar. Stek i omgångar i smör och olivolja på medelvärme. Värm i ugnen inför serveringen.


Lena

29 oktober 2010 18:42

Åh, så mycket gott det finns!

Kram Lena

 
Mita

Mita

29 oktober 2010 18:38

Enkelt och supergott!
Pasta med strimlad lufttorkad skinka, riv över massor med parmesan, lite basilikablad, olivolja och nymalen svartpeppar!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Lena

29 oktober 2010 18:42

Mums!
Gillar enkelt = )

Kram Lena

 
Ingen bild

Sussie

29 oktober 2010 18:39

Trattkantarell soppa
1 1/2 liter rensade trattkantareller
1 liten gul lök, hackad
2 msk smör
1,2 liter vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 dl torr el halvtorr sherry
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl grovt riven parmesan

Fräs svamp och lök i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten, hönsbuljong och mellangrädde. Koka soppan sakta i cirka 10 minuter. Kör soppan slät i en mixer eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och smaksätt med sherry, salt och peppar. Koka upp och servera i skålar med parmesanosten vid sidan om.

Lena

29 oktober 2010 18:41

Tack!

Kram Lena

 
Mita

Mita

29 oktober 2010 18:40

eller varför inte färsk grillad sparris med riven parmesan eller panerad och friterad med fikonmarmelad...

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Lena

29 oktober 2010 18:41

Tack!

Kram Lena

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Tisdag 17 juli 21:22


    Hönorna fortsätter värpa bra och just nu finns ägg till salu!!   Det finns: 5 st 15-pack för 45 kr/st   Först till kvarn!!   🌸🌸🌸🌸 ...

Av Lena - Lördag 14 juli 12:17


    I går fick vi en ny familj på gården❤️ Mamma höna och hennes nio små dunbollar🐣🐤🐤   Mamma höna har ruvat utomhus i 21 dagar och det gick galant! Hon har legat i vår häck precis vid bilvägen och s...

Av Lena - Onsdag 6 juni 07:14


    Ännu ett år har gått och vi firar Korkbröllop idag✨😍 26 år har vi varit gifta! Tacksam för alla dessa år tillsammans!!!!   ❤️❤️❤️❤️❤️   ...

Av Lena - Fredag 25 maj 10:54


    Vaknade i morse med migrän och ont i hela kroppen! Sjukanmälde mig bums och somnade om😳 Nu har den värsta värken avtagit, men en molande värk i hela kroppen inkl knoppen finns fortfarande kvar! Tur det snart är helg och jag får...

Av Lena - Söndag 13 maj 09:25


    Hönorna värper så bra så kylen fylls hela tiden! Just nu har vi:   4 st 12-pack för 40 kr/st 3st 15-pack för 45 kr/st   Först till kvarn som gäller🤗🌸   Hönsen går fritt på vår gård och är otroligt lyckliga ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!

Följ bloggen

Följ Livet på Nygårds med Blogkeen
Följ Livet på Nygårds med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se