Alla inlägg under december 2010
Vilken rolig kväll vi har haft!
Tack till Hedvigs trädgård för en mysig kväll!
Vi fick som "julklapp" från jobbet en summa att lägga på en egentillverkad julgrupp!
Tog med mig en egen stor korg och började strosa runt och leta blommor och annat till min korg = ))
Min julgrupp innehåller en rosa amaryllis, en murgröna och två stycken rosa hyacinter!
Just nu ser den lite "blek" ut , men jag hoppas och tror att det kommer att bli superfin när blommorna blommar = )
Den är finare i verkligheten och jag blev riktigt nöjd med resultatet = )
Kram Lena
Jag ska strax dra i väg på julfest med jobbet!
Vi ska till Hedvigs trädgård i Gävle!
Där ska vi bla få en STOR skinksmörgås = )
Vi ska också få sätta ihop en varsin egen julgrupp!
Spännande och otroligt roligt!
Resultatet kommer senare i kväll = )
Ha en trevlig kväll!
Kram Lena
Nu har jag provat ett nytt pyssel!
Dekorera ljus = )
Så himla roligt!
Hade tyvärr bara 1 blockljus hemma för tillfället så fler måste inhandlas = )
Alla ni som köper blockljus i dessa jultider, var finns det billiga??
Vill bara ha vita!
Stort tack till Pernilla för tipset och stort tack till Eva för dom fina servetterna
Kram Lena
Här är ett av ljusfaten jag gjorde i går!
Det (ljusfatet) har dock inte "brunnit" klart utan färgen på betongen kommer att bli lite ljusare.
Var så ivrig att lägga ut en bild här på bloggen så jag kunde inte vänta på att det blev helt klart = )))
Denna gång har jag gjutit fast en ljushållare i glas = )
Fungerade superbra!
Dessa ljusfat kommer att finnas med på Julmarknaden i Årsunda på lördag!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram Lena
I kväll har det bakats här hemma = )
Fick lite energi över och fick sådan lust att baka!!
Kardemummaskorpor:
100 g smör
ca 2 tsk kardemumma
2 st ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl hel sötmandel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med kardemumma, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Kolakakor:
Ingredienser
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större (se bilder nedan). Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.
Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.
Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning. Om degen ramlar sönder lite när man rullar så kan man trycka ihop degen där den gick sönder och rulla igen. Ramlar den sönder väldigt mycket så tryck ihop degen igen och knåda den en liten stund och rulla sedan ut den igen.
Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.
Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.
Lägg sedan kakorna i plastpåsar eller burkar med tätslutande lock.
Lycka till!
Kram Lena
Alla armband 50 kr/st!
Änglaörhängen 100 kr/par!
Mer info om smyckena samt fler smycken hittar du här: denlillaboden
Fri frakt denna vecka!
mvh Lena
Pris: | 100:- |
I dag är det tisdag den 7/12!
Jösses, det står inte på förrän det är julafton!
Julklapparna är långt i från inköpta och julstämningen har inte kommit än = /
Men, det brukar ordna sig i slutet = )))
Hoppas få vara ledig några dagar på jullovet så att jag hinner umgås ordentligt med hela familjen = )
Nu ropar kaffet i köket = )
Ha en underbar dag!
Kram Lena
I dag har vi ätit ris o kasslergryta samt sallad!
Så himla gott = )
Ingredienser:
4 portioner
600 g kassler i tärningar
1½ dl skuren purjolök
1-1½ tsk curry
½ strimlad gul paprika
½ strimlad röd paprika
1 vitlöksklyfta
1½ msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2½ dl grönsaksbuljong (1 tärning)
1 burk crème fraiche
1½ dl grädde
Gör så här:
Fräs curryn i matfett, lägg i kasslern.
Lägg i purjo, paprika samt vitlök och fräs tills de blir lite mjuka.
Häll i tomatpurén och blanda ordentligt-
Rör buljong och mjöl till en redning. Häll i och rör samtidigt.
Ta av grytan, häll i crème fraiche och koka upp, häll i grädden.
Servera med ris och sallad!
Mums!
Smaklig måltid!!!!!!
Rekommenderas!!!!!!!!!!!
Kram Lena
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|